Fitbit App review in 2023

Met de speciale app van Fitbit kan je alle informatie uit je smartwatch of activity tracker opslaan. Denk hierbij aan je hartslag, het aantal stappen wat je hebt gezet en alle andere soorten beweging. Ook kan je in deze app je gezondheidsdoelen instellen en je voortgang in de gaten houden.  Deze app is verkrijgbaar voor Windows 10, Android en iOS. Maar wat kan je er nou precies mee?

Je slaap meten

Zowel de smartwatches als de activity trackers van Fitbit meten hoe je nachtrust was. Je kan de volgende dag dus precies je slaapscore zien. Ook zie je hoeveel uur je geslapen hebt en wanneer je slaap licht of diep was. 

Als je regelmatig heel erg moe bent kan je ervoor kiezen om een slaapdoel in te stellen. Je kan ook invullen hoe laat je graag wakker wilt worden. De app zal dan voor je gaan berekenen hoe laat je het beste kan gaan slapen. 

Zodra je dit gedaan hebt zal de app je in het vervolg een herinnering doorgeven zodra het weer bedtijd voor je is. Op die manier kan je een vast slaapritme ontwikkelen.

Je activiteiten bijhouden

Genoeg aan actieve beweging doen is belangrijk om goed gezond te blijven. Ben je van plan om nog even te gaan hardlopen? Vergeet dan vooral niet om je smartphone mee te nemen. De app volgt namelijk je gps-positie terwijl je aan het trainen bent. Zo kan je later precies zien welke route je hebt afgelegd.

Je kan ook via de app naar muziek luisteren. Dankzij spraakberichten blijf je tijdens het hardlopen op de hoogte van je snelheid en de afstand die je afgelegd hebt. Al je workouts worden in de app opgeslagen en in de kalender weergegeven. Hierdoor heb je dus een duidelijk overzicht van je trainingen en vooruitgang.

Je hartslag meten

Heb je een Fitbit sporthorloge dan zit daar ook een optische hartslagsensor op. Hierdoor weet je hoe hoog of hoe laag je hartslag is. Je hartslag van de afgelopen dagen kan je bekijken in de Fitbit app. Je ziet hier ook hoe je hartslag in rust is en je kan je hartslagzones bekijken.

Je kan dus meteen zien of je een goede hartslag had tijdens je workout. De Fitbit app berekent aan de hand van de gegevens over jouw hartslag hoe het met je conditie gesteld is. Zelf kan je ook zien of je conditie goed is of juist lager dan bij de meeste mensen van jouw leeftijd.

Meer actieve uren halen

Je Fitbit apparaat probeert je zo actief mogelijk te houden en probeert je motivatie te geven om 250 stappen per uur te zetten. Ieder uur geeft het apparaat je een melding met daarin het aantal stappen wat je nog tekortkomt op dat moment.

Heb je eenmaal je doel bereikt, dan voel je een trilling. Het Fitbit horloge zal je nu feliciteren met het behalen van je doel. Op deze manier word je door Fitbit geholpen om ongeveer 9 uur per dag actief bezig te blijven.

Overzicht krijgen in je cyclus

Fitbit heeft ook nog een functie speciaal voor vrouwen. Je kan namelijk ook netjes je menstruatiecyclus bijhouden. Om dit te kunnen doen vul je in de Fitbit app in wanneer je laatste cyclus is begonnen. Het horloge zal nu voorspellen wanneer de volgende cycles zal zijn. Ook kan je aflezen wanneer je vruchtbare periode is.

Je kan ook nog allerlei andere gegevens in de app invoeren. Hierbij gaat het over de hoeveelheid bloed die je verliest, symptomen zoals een opgeblazen gevoel of buikkramp, in welke stemming je bent en of je seks gehad hebt.

De app kan ook je ovulatie dag voorspellen. Dit zou een hulpmiddel kunnen zijn om sneller zwanger te worden. Let er wel op dat deze app niet is bedoeld als een vorm van anticonceptie.

Je streefgewicht bereiken

Wil je graag je gewicht bij kunnen houden of ben je bezig om af te vallen? Ook dat kan met de Fitbit app voor Android. Je voert je streefgewicht in en in de app kan je vervolgens je voortgang bekijken. Je kan precies zien hoeveel kilo je al kwijt bent of nog aan zou moeten komen. Als je ook je lengte invoert in de Fitbit app voor Apple dan wordt ook je BMI gemeten. 

Ben je echt serieus bezig met je gewicht dan zou je kunnen overwegen om een Fitbit Airia weegschaal aan te schaffen. Deze kan je ook aan de app koppelen. Zo krijg je nog beter inzit in je BMI, spiermassa en vetpercentage.

Genoeg water drinken

Iedereen weet dat veel water een hoop voordelen oplevert. Afvalstoffen worden sneller verwijderd, je organen gaan beter werken en je krijgt er meer energie door. De hoeveelheid water die je op een dag drinkt kan je ook heel goed bijhouden in de Fitbit app voor Apple. 

Om dit te weten stel je eerst een doel in. Je kiest er bijvoorbeeld voor om 2 liter water per dag te drinken. Voer hierna ieder glas water wat je hebt gedronken in. Nu kan je in de app heel nauwkeurig volgen hoeveel water je nog moet drinken voordat je doel bereikt is.

Je voeding bijhouden

Je kan ook in de Fitbit app voor Android precies je voeding bijhouden. De app zal vervolgens aan de hand van je huidige gewicht en je streefgewicht uitrekenen hoeveel calorieën je per dan kan nemen. Ga je in de ochtend sporten dan zal de app je caloriedoel omhoog bijstellen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid calorieën die je verbruikt hebt. 

Omdat er in de app ook een handige foodscanner zit kan je ook het aantal calorieën wat je hebt ingenomen heel eenvoudig bijhouden. Hiervoor scan je de streepjescode van een product. De app zal deze herkennen en weet hoeveel calorieën erin zitten.

Fitbit app downloaden

Als je een apparaat van Fitbit koopt dan wordt dit geleverd met voorgeïnstalleerde apps. Hieronder vind je Traning, Weer en Alarmen.  Om te zien welke apps er zijn geïnstalleerd veeg je op de wijzerplaats naar links. Als je nog meer apps wilt kan je deze installeren via de Fitbit app-galerie.

Om de app te gebruiken dien je deze eerst op je Fitbit apparaat te installeren. Er is een Fitbit app voor Android, een Fitbit app voor Apple en voor Windows 10. De app zal ook regematig bijgewerkt moeten worden. Of je dit handmatig moet doen of dat het automatisch gebeurt ligt aan het type apparaat.

Voor Apple:

  • Open de App-store
  • Tik vervolgens rechts op je profielfoto
  • Scroll naar beneden om te zien of er een update klaar staat
  • Tik nu op bijwerken

Voor het geval je apps automatisch worden bijgewerkt, dit kan je zelf zien onder het kopje Recent bijgewerkt.

Voor Android

  • Open de Play Store-app
  • Tik op het menupictogram linksboven
  • Kies nu voor Mijn apps en games. Is er een update beschikbaar dan zie je die in de lijst met updates
  • Tik op bijwerken

Worden de apps op jouw apparaat automatisch bijgewerkt, dan kan je dit zien in de lijsten Recent bijgewerkt of Bijgewerkt.

Fitbit Premium

Je kan via de Fitbit app ook nog toegang krijgen tot extra gezondheidsgegevens. Dit is met Fitbit Premium. Dit is een geavanceerd gezondheidsprogramma waarmee je meer inzicht krijgt in je gezondheid en in het effect van al je workouts.

Ook kan je hier gepersonaliseerde workouts krijgen en adviezen waarmee je zelf je slaapritme kan verbeteren. Door hier gebruik van te maken krijg je nog meer motivatie om door te gaan en zo kan je eenvoudiger de door jou gestelde doelen behalen.

Fitbitspecialist
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitbit Specialist - De beste Fitbitdeals
Logo